• Twitter
  • Technocrati
  • stumbleupon
  • flickr
  • digg
  • youtube
  • facebook

Follow our Network

Való Világ 4 - Jótékonysági felhívás kreatív iskolai csoportokhoz

0

Címkék: , , , , , ,

BÉCI ELBÚCSÚZOTT SZERELMÉTŐL, JERZY MEGTANULT SZÓNOKOLNI

Az idősebb Testvér nehezen tért vissza a Villalétbe Adri távozása után, de hamar új feladatok várták a jótékonyság jegyében.

Béci sokat várt arra, hogy személyesen is találkozhasson szerelmével, aki végül első évfordulójuk alkalmából egy egész éjszakát tölthetett a Villában. Béci nem is aludt, mert szerette volna kihasználni az együtt töltött éjszaka minden percét, nézte kedvese vonásait és magába szívta az illatát, hogy el tudjon valamennyit raktározni belőle a hátralévő időre. A hősszerelmes elsírta magát szerelme távozása után a riportszobában, miután hosszú percekig nézte az eget az udvaron és fojtott hangon kiabálta kifelé, hogy „szeretlek”.
Videó



De Béci nem bánkódhatott sokáig, mert már érkezett is a legújabb feladat a jótékonysági hét kapcsán. A Villalakóknak össze kellett írniuk, hogy szerintük milyen ételekre van szüksége a gyerekeknek ahhoz, hogy minden tápanyaghoz hozzájusson a szervezetük. Ez a téma ismét vitákat robbantott ki, leginkább Alekosz került fogalmi zavarba a margarin és a vaj kapcsán, végül Jerzy megmagyarázta a különbséget a kettő között. Majd érkezett egy táplálkozási szakértő, aki helyre tette a lakók fejében kialakult hibás képet az alultápláltságról és egyéb táplálkozással kapcsolatos fogalmakról.
Videó



A Villalakók a felvilágosítás után újabb levelet kaptak, melyben azt tudatták velük, hogy mostantól minden élelmiszer alapanyagát nekik kell előállítani, növényt termeszteni 220 négyzetméteren. Csak azt ehetik meg, amit maguknak előállítanak. Nem sokkal később megérkezett Lilu, hogy a hálóban négyszemközt beszélgessen a lakókkal gyerekkorukról. Megdöbbentő emlékek kerültek elő. Jerzy elmesélte, hogy előfordult olyan is, hogy az édesanyja hétfőn főzött egy fazék rizst és azt ették egész héten. A Szépfiú csak később jött rá, amikor állami gondozásba került, hogy korábban alultáplált volt, az intézetben ugyanis 5-6 kilót hízott rövid idő alatt. Anikó szülei disznóólakat építettek újjá, ebből lett házuk, de csak az udvaron volt WC. Állítása szerint édesanyja a jég hátán is megél, és Anikó úgy érzi, neki mindene megvan. Éva is ismeri a szűkölködést, többször megesett, hogy éttermi maradékot csomagoltatott el egy vacsorameghívás után, hogy legyen mit ennie. Béci másra vágyik, mint amit az ő szülei nyújtani tudtak neki, de nem magát tartja a legrosszabb helyzetűnek, hanem a barátait, akik sokszor nem tudnak ételt venni a gyerekeiknek. Gigi a szülei miatt aggódik, ezért lehet, hogy nem is fog tudni elköltözni, mert annyira félti őket és attól tart, hogy nem fognak tudni megélni.
Videó



A ValóVilág iskolás csoportok saját produkcióit várja háromperces videók formájában, ezért a lakók is megkapták azt a feladatot, hogy készítsenek kisfilmet erről a felhívásról. Éva és Alekosz az ötletelés alatt sem bírta ki, hogy ne adja elő saját produkcióját, mint öreg házaspár, az Okostojás ugyanis megjegyezte, hogy az egyébként is terebélyesedő Éva túl sokat eszik. Majd jöhetett a forgatás, ahol mindenki megküzdött saját szövegével, de leginkább a szerelmes éjszakán évődő Béci, akinek még nehezebben ment a memorizálás, mint máskor. Ki is akadt, hogy Jerzy jobban beszélt, mint ő.
Videó



Felhívás iskolai csoportokhoz:
Kreatív iskolások segítségét kérik a Villalakók
Videó





Kedd esti Összefoglaló: Videó


Forrás: rtlklub.hu

Comments (0)

Megjegyzés küldése

.